Læsermøde

Uligheden stiger i Danmark - hvad gør vi ved det?

Tidspunkt: 26. maj 2024 kl. 11:00

STED: Informations kantine, St. Kongensgade 40C

Danmark nævnes ofte som et af de mest lige lande i verden, men den økonomiske ulighed har nu været stigende i en årrække. Samtidig ser vi, at uligheden smitter af på andre områder end blot privatøkonomi, f.eks. sundhed, hvor der er en betydelig geografisk og socialt betinget forskel i, hvor længe vi lever. Hvad driver denne udvikling, hvad betyder uligheden for individer og for samfund, og hvad kan vi gøre ved det?

Lektor i økonomi, Birthe Larsen, som er blandt de førende (u)lighedsøkonomer i Danmark, har på Informations Forlag udgivet bogen: ”Hvorfor stiger uligheden – og hvad gør vi ved det?”. På læsermødet vil hun i dialog med journalist Sebastian Gjerding præsentere emnet, ligesom der sættes spot på Informations dækning af temaet.

Birthe Larsen: Lektor i økonomi ved CBS. Har en mastergrad i økonomi fra London School of Economics og en ph.d. fra Københavns Universitet. Akademisk leder af Ulighedsplatformen på CBS fra 2018 til 2022. 

Sebastian Gjerding: Journalist på dagbladet information, sidder til dagligt på indlandsredaktionen. Sebastian er bl.a. medforfatter til bogen: Først lærer vi økonomerne at kende - så tager vi økonomien tilbage.


Deltagergebyr, som inkluderer kaffe/te og croissant: 75 kr. for foreningens medlemmer, 100 kr. for ikke-medlemmer. Gratis for unge under uddannelse.

Alle er velkomne. Tilmelding senest fredag den 24/5.