Kunstkritikken i Information

29. september 2022 kl. 16:30

Kunstkritikken i Information

Læsermøde ned Maria Kjær Themsen torsdag den 29. september 2022 kl. 16.30 – 18 i Informations kantine.

Informations kunstredaktør Maria Kjær Themsen redegør for, hvordan hun udvælger de udstillinger, der skal skrives om i avisen, og om hvordan hun tænker stoffet ind i en større samfundsfortælling. Med udgangspunkt i udvalgte udstillinger – både fra årets store, internationale begivenheder som Venedig Biennalen og Documenta i Kassel, samt fra lokale udstillinger – fortæller hun om, hvad der er lagt vægt på i anmeldelsen, og hvad der er fravalgt. Mødets deltagere får således indblik i tidens store debatter og emner på kunstscenen. Derudover redegør Maria Kjær Themsen for, hvad arbejdsprocessen bag anmelderiet egentlig indebærer.

 

I 2020 udgav hun bogen BERØRT. Om dansk kunst i det nye årtusinde, på 376 sider med et væld af interessante illustrationer. I værket beskriver Kjær Themsen med en fænomenal indsigt den danske kunstscene med de mange forskellige medier som maleri, skulptur, fotografi, installationer, performance, lyd og mediekunst som den har formet sig dels i Danmark dels med danske udstillinger i udlandet.

 

Maria Kjær Themsen (f. 1978), magister i litteraturvidenskab fra Københavns Universitet med afsluttende afhandling om dansk samtidskunst. Kunstredaktør på Information siden 2018 og tidligere kunstanmelder på Weekendavisen. Hun har kurateret flere store udstillinger, skrevet om billedkunst og i perioden 2020 til 2023 er hun medlem af Statens Kunstfonds Legatudvalg for Billedkunst.