Informations dækning af danske politik

21. november 2021 kl. 11:00

Læsermøde søndag den 21. november 2021 kl. 11- 13 i Informations kantine, Store Kongensgade 40C i Passagen.

Informations indlandsredaktør Anton Geist vil fortælle om:
Informations dækning af dansk politik.

I et par bøger og artikelserier hen over sommeren er der blevet rettet et kritisk lys på folkestyrets tilstand og en række problemer i Folketingets arbejdsform og hele kultur. I den sammenhæng er også mediernes dækning af dansk politik, de sociale mediers rolle og politikernes forsøg på at styre nyhedsdækningen blevet problematiseret.

For at belyse hele dette, specielt med hensyn til hvordan Information ser sin særlige rolle i og håndterer den politiske nyhedsformidling, har vi inviteret bladets indlandsredaktør, Anton Geist, til at give et oplæg på læsermødet. Han vil her også belyse, hvorfor og hvordan Information har valgt at gå sine egne veje i dækningen af dansk politik.

 

Anton Geist, der har været tilknyttet Information siden 2008, studerede litteraturvidenskab på Københavns Universitet 2001–2007 og sammenlignende litteratur på Ludwig-Maximilians-Universität München 2004–2005. Geist har modtaget Berlingske Journalisters Pris, Prisen for Fremragende Undersøgende Journalistik i aviskategorien og i bogkategorien samt Cavling-prisen 2011 sammen med Ulrik Dahlin for deres afdækning af ”statsløse-sagen”.