<h1></h1>

Klaus Lynggaard æresmedlem af Foreningen Informations Venner

Bestyrelsens motivering, oplæst på generalforsamlingen den 26. marts 2023.

Klaus Lynggaard er i perioden 1981 – 2022 omtalt 1.552 gange i Information. Af de mellemliggende 42 år er kun de 25 år hans tid på Information. Første gang var i 1981 i Erik Skyum Nielsens anmeldelse af ”Vinterkrig”, Klaus Lynggaards debut som digter.

Den seneste omtale i Information var i en anmeldelse for et par måneder siden – altså 5 år efter, at han forlod Bladet – af en ny film om Whitney Houston. Her kommer anmelderen, Ralf Christensen, ind på Whitney Houstons koncert i København i 2012, hvor hendes stemme bar et stærkt præg af for mange smøger, crack og alkohol. Her nævnes det så i anmeldelsen, at Klaus Lynggaard havde fundet en ny mening i den martrede stemme. Han glædede sig over den ”erfaringsfylde og råhed, årene og erfaringen havde tilført den”.

Hvorfor nu begynde motiveringen med to tilskikkelser, som ligger uden for Klaus Lynggaards 25 års virke som rockanmelder på Information? Fordi de tilsammen tegner hans usædvanligt store rækkevidde. Både vertikalt og horisontalt: Han er rockanmelder, men har også lavet tekst og musik og fremført det ved koncerter og indspilninger. Han skriver om rockmusik, men er også skønlitterær forfatter, digter, essayist og journalist. Og så har han fået en erfaringsfylde og råhed, som kan mærkes i alt, hvad han har lavet og høres i hans sang.

Det er svært at danne skole, når man er unik. Men Klaus Lynggaard beskrivelse af og forholden sig til rockmusikken i det kvarte århundrede på Information er blevet et referencepunkt i dansk musikjournalistik.

Det er på den baggrund, at Informations Venner gerne vil hylde Klaus Lynggaard for hans særlige indsats for bladet og give ham en velfortjent hæder ved kåringen til æresmedlem af foreningen.